Operational Lease: hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Overweeg je een nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen met Operational Lease, maar wil je meer weten over hoe deze vorm van lease precies werkt? Wij hebben geprobeerd hieronder alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen, maar je mag ons natuurlijk ook altijd bellen als je met vragen zit. Wij leggen alles net zo lang uit, totdat je het helemaal begrijpt. 

Neem vrijblijvend contact op: 026-2030560

Zo werkt het!

Bij Operational Lease betaal je een vast bedrag per maand voor een nieuwe bedrijfswagen en that’s it. Je hoeft verder helemaal nergens meer naar om te kijken. Heb je schade? Is het tijd voor onderhoud? Moeten de banden vervangen worden? Dat wordt allemaal voor jou geregeld. Zo weet je precies waar je maandelijks aan toe bent.

Door de all-inprijs is Operational Lease de meest populaire vorm van leasen onder Nederlandse ondernemers. Je huurt als het ware de bedrijfswagen voor een langere periode. De bank blijft tijdens de contractperiode de eigenaar. Daardoor loop jij geen (financiële) risico’s en kom je niet voor onaangename verassingen te staan als bijvoorbeeld de onderhoudskosten hoger uitvallen dan van tevoren gedacht. Bovendien bespaar je met Operational Lease een hoop administratief werk. 

De bedrijfswagen komt niet bij jou op de balans te staan. Daardoor heeft de aanschaf geen invloed op het vreemd vermogen van je onderneming. Aan het einde van het contract lever je de bedrijfswagen weer in. Het restwaarderisico ligt daardoor niet bij jou. Als je hem na de leaseperiode definitief wil overnemen, is dat bespreekbaar. 

Wij leveren altijd maatwerk. Als je bijvoorbeeld zelf verantwoordelijk wil blijven voor het onderhoud, kan dat ook. Hier lees je daar meer over.

Inbegrepen bij Operational Lease

Optioneel

Vaste All-inprijs per maand

Geen kosten voor o.a reparatie en verzekering

Nieuwe bedrijfswagen zonder grote investering

Geen eigenaar dus geen extra vreemd vermogen

Wat als ik meer of minder kilometers rij dan afgesproken?

Bij het afsluiten van het leasecontract spreken we een bepaald aantal kilometers af dat je per jaar kan rijden met de bedrijfswagen. Mocht je over dat aantal heen gaan, betaal je achteraf voor elke extra kilometer een vast bedrag. Blijf je eronder, dan krijg je voor elke kilometer juist geld terug. Die twee bedragen zijn bij ons exact hetzelfde. Als de afwijking van het afgesproken aantal kilometers meer of minder dan 15 procent is, dan wordt het maandbedrag herberekend. 

Wat hebben we nodig van je?

We hebben geprobeerd de aanvraag voor een leasecontract zo eenvoudig mogelijk te maken. Je moet aan ons doorgeven: Het aantal kilometers per jaar dat je denkt te gaan rijden en hoe lang je de bedrijfswagen wil hebben. Verder hebben we alleen de naam van je bedrijf en je contactgegevens nodig, zodat we een offerte kunnen sturen en contact met je op kunnen nemen.

Wil je een bedrijfswagen leasen die niet in onze voorraad staat, dan is dat ook geen probleem. Bel of mail ons dan voor een offerte. Let er wel op dat de bedrijfswagen niet ouder dan 24 maanden mag zijn om in aanmerking te komen voor Operational Lease.

Aanvraagformulier