Veelgestelde vragen

Operational Lease is alleen voor bedrijfswagens jonger dan 24 maanden. Alle merken zijn mogelijk. Wij hebben een eigen voorraad Renault Masters. Daardoor zijn die altijd direct leverbaar.

Voor ondertekening van het contract vragen we je een inschatting te maken van het aantal kilometers dat je per jaar denkt te gaan rijden met de bedrijfswagen. Mocht je over dat aantal heen gaan, betaal je achteraf voor elke extra kilometer een vast bedrag. Blijf je eronder, dan krijg je juist geld terug. Het bedrag dat je per extra kilometer moet betalen of ontvangt is bij ons precies hetzelfde. Pas als de afwijking van het afgesproken aantal kilometers meer of minder dan 15 procent is, gaan we het maandbedrag herberekenen. 

Dat kun je het beste vergelijken met het huren en kopen van een huis. Operational Lease is net als huren. Je betaalt per maand een vast bedrag en daarvoor is alles geregeld. Je wordt niet de eigenaar van de bedrijfswagen, die komt daarom ook niet op de balans van je bedrijf te staan. Financial Lease is net als een hypotheek. Het huis is meteen van jou en elke maand los je een bedrag af. De bedrijfswagen komt daarom wel op de balans te staan en je profiteert ook van allerlei fiscale voordelen. Let op, kosten als onderhoud, belasting en verzekering zijn bij Financial Lease wel voor eigen rekening.

Dat is geen probleem. Dus als je de bedrijfswagen helemaal de uitstraling van jouw bedrijf wil geven door hem te bestickeren, dan kan dat gewoon. 

Voor onderhoud en reparaties kun je terecht bij de merkdealer en bij alle BOVAG-garages. Uiteraard moet je voor het onderhoud wel vooraf toestemming vragen.

Bij Operational Lease lever je normaal gesproken aan het einde van de termijn de bedrijfswagen weer in. Wil je hem graag kopen, dan kan daar over gesproken worden. Neem voor een voorstel contact met ons op.

Voor ruitschade hebben we afspraken gemaakt met 123ruit.nl, een professioneel herstelbedrijf dat vestigingen heeft door heel Nederland. Je kunt bij ruitschade zelf een afspraak maken op hun website www.123ruit.nl of telefonisch: 088-1850506.

Je kunt zonder problemen naar alle landen die vermeld staan op de groene kaart van de verzekering. Vraag je werkgever wel altijd om toestemming om naar het buitenland te gaan. Als je Europa uit moet of naar een land gaat die niet op de groene kaart staat, is bij een incident of controle een verklaring van de eigenaar nodig. Daarin staat dat je gemachtigd bent om de bedrijfswagen te gebruiken. Vraag deze verklaring bij ons aan. De opmaak en verzending duurt ongeveer vijf werkdagen

Winterbanden in het leasecontract is optioneel. Als je daarvoor kiest dan nemen wij de aanschaf van de banden en de twee wissels per jaar voor onze rekening. Hetzelfde geldt voor de opslag van de set banden die niet wordt gebruikt. Je krijgt van ons een bericht over de locatie waar je naartoe moet voor de winterbanden. Half oktober en half maart ontvang je via de mail een oproep om een afspraak in te plannen voor de wissel.  

Een andere vraag?

Neem vrijblijvend contact op: 026-2030560